Skip to Content

Super stylin': Re-style 1 wit overhemd 6 manieren met wendingen en snitten

Hou je van de doe-het-zelf-esthetiek? Kleding is gemakkelijk te transformeren, zelfs zonder naaivaardigheden.

In deel 1 van onze videoserie hebben we je laten zien hoe je oude kleding kunt upcyclen met alleen accessoires. In de tweede aflevering hebben we uitgelegd hoe je je kleding kunt maken met permanente of semi-permanente versieringen op een wit overhemd. Aflevering 3 hieronder leidt je door eenvoudige, slimme manieren om je shirt te knippen en hoe je het kunt draaien en draaien om zelfgemaakte esthetische kleding te maken. 

DIY je kleding: een wit overhemd opnieuw stylen met wendingen en snitten

You need to accept cookies to play this video

Wat je nodig hebt:

 • Een wit shirt
 • Schaar
 • Gereedschap (naald en draad OF opstrijktape OF plakband OF textiellijm)

 

Wat moeten we doen:

1. Ga voor een open rug
Deze eenvoudige tutorial voor het knippen van een overhemd is perfect voor een overhemd dat te strak of een beetje los zit. Maak een lange snit in het midden van de rug (markeer eerst een rechte lijn op de stof met krijt of wasbare stift). De eenvoudigste manier om maak de snede af met plakband, zoals te zien is in de video. Gebruik voor een meer permanent resultaat opstrijktape of naai een steek langs de rand, zodat de stof niet rafelt. Als je klaar bent, kun je draag de achterkant open (over een strakke top of laat een beetje huid zien) of gebruik broches en veiligheidsspelden om de opening bij elkaar te houden of knoop de twee losse uiteinden in een knoop.

2. Bewaar de kraag
Als je oude kleding wilt upcyclen, helpt het om je te concentreren op de delen van een kledingstuk die je leuk vindt. Heeft je witte overhemd een mooie kraag die mooi staat onder een pullover? Als de vorm of pasvorm je niet aanstaat of als het vlekkerig/beschadigd is, kun je het shirt kwijtraken, maar de kraag behouden — ideaal om in een strakke trui te dragen die eronder geen volume toestaat.

3. Omgekeerde kraag
Klaar voor de snelste transformatie tot nu toe - en een die je decolleté er fantastisch uit laat zien? Open gewoon de bovenste drie knopen van je witte overhemd, draai de kraag naar binnen en... dat is alles. Je bent klaar voor de avond!

4. Draai en draai
Een wit overhemd kan ook worden getransformeerd zonder blijvende veranderingen. Soms is een slimme draai nodig - letterlijk. Trek een oversized overhemd onder je armen naar beneden, kruis de mouwen voor je borst en knoop een knoop. Afhankelijk van hoe glad de stof is, wilt u misschien een verborgen veiligheidsspeld of zelfs een decoratieve broche gebruiken om de knoop op zijn plaats te houden.

5. Knoop en plooi
Heb je het al gehoord? Croptops zijn terug! Als je niet wilt investeren in een nieuwe cropped blouse, kun je je kleding maken die bij de trend past. Je hebt een oversized shirt nodig , losgeknoopt tot aan de navel Knoop de twee uiteinden aan elkaar en stop ze onder voor een sexy maar toch preppy look.

6. Draai het om + keer het om
Door een wit overhemd van voren naar achteren te dragen, krijgt dit eenvoudige kledingstuk een geheel nieuw, verrassend modieus licht. Laat de kraag staan voor een coltrui-effect of stop hem naar binnen voor een nagemaakte boothals. Omdat de achterkant van een overhemd recht is gesneden, heb je een riem, sjaal of stropdas nodig om de taille te knijpen.

Hoe u uw doe-het-zelf esthetische kleding kunt wassen?

Nu je oude kleding hebt geüpcycled, wil je ze er zo goed als nieuw uit laten zien. Fleuril Renew White maakt witte weefselvezels glad en behoudt hun oorspronkelijke uiterlijk langer. Als je je overhemd hebt gesneden, moet je de naden voor de eerste wasbeurt naaien of afknippen met opstrijktape om te voorkomen dat de snijrand gaat rafelen.

Gerelateerde artikelen

 • Eén overhemd op zes manieren: Accessoires

  Een eenvoudig wit overhemd stylen om zes verschillende looks te creëren

 • Eén overhemd op zes manieren: versieringen

  Hoe je verfraaiingen gebruikt om een eenvoudig wit overhemd zes verschillende looks te geven

 • Goed wassen: vintage onderjurken

  De ultieme gids voor het wassen van vintage zijden onderjurken en fijne was