Skip to Content

Super stylin': Re-style 1 wit overhemd 6 manieren met versieringen

Wil je met minimale inspanning je kleding upcyclen? Met de juiste doe-het-zelf kledingtips kan zelfs een kleine capsulegarderobe (link naar Capsule Wardrobe-artikel) een heel eind komen. Onze video laat je zien hoe je een geliefd wit overhemd kunt transformeren in een verfraaid overhemd met zes verschillende technieken die minimale inspanning en geen voorkennis vergen.

Waarom je kleding upcyclen?

Natuurlijk kun je een oud wit overhemd weggooien dat je niet meer draagt - maar daar gaat Rethink New niet over! Beschouw het in plaats daarvan als een leeg canvas dat met minimale inspanning kan worden getransformeerd.

In deel één van onze videoserie hebben we je laten zien hoe je een wit overhemd opnieuw kunt stylen met alleen accessoires. In deze aflevering leggen we uit hoe je het kunt opvoeren met DIY-mode-inspiratie met permanente of semi-permanente versieringen voor een wit overhemd. De derde aflevering leidt je door manieren om een shirt te transformeren door te knippen, draaien en draaien.

DIY kleding tutorial: een wit overhemd opnieuw stylen met versieringen

You need to accept cookies to play this video

Wat je nodig hebt:

 • Een wit shirt
 • Versieringen (parels of kralen, decoratieve stoffen of opstrijkpatronen, premium knopen, textielverf, decoratief lint, paillettentape …)
 • Gereedschap (naald en draad, opstrijk- of plakband, schaar, textiellijm, strijkijzer)

 

Wat moeten we doen:

1. Voeg een kraag van parels toe
Decoratieve parels, kralen of studs laten je kraag echt knallen. We hebben parels van verschillende maten en een parelrandje op een effen witte kraag genaaid voor een stijlvolle monochrome look. Gebruik textiellijm voor een nog eenvoudiger alternatief dat je niet hoeft te naaien. een feestlook, je zou de parels kunnen verwisselen voor kleurrijke kralen of pailletten. Studs voegen een punkrandje toe. Gebruik je fantasie en vind je eigen DIY mode-inspiratie!

2. Kies je zak
Saaie witte borstzakken zijn zo vorig seizoen. Laat je wilde vogels vliegen met een zak met flamingoprint. We gebruikten een restje leuke stof en zelfklevende hersteltape voor een transformatie van een overhemd voor één nacht. Gebruik voor een meer permanente oplossing opstrijktape of naai de zak erop.

3. Met in de hoofdrol: knoppen
Er is geen gemakkelijkere manier om je kleding te upcyclen dan door saaie knopen te vervangen door leuke. Knip gewoon de effen witte knopen af en naai in plaats daarvan kleurrijke, sprankelende, ongebruikelijke alternatieven. We kozen voor stervormige zilveren knopen die nu een hoofdrol spelen op dit shirt.

4. Spuit het blauw
Stofverf is er in vele vormen, kleuren en maten. We houden van spuitverf, die gemakkelijk te gebruiken is en een prachtig waterverfeffect geeft. Zorg ervoor dat je de omliggende oppervlakken beschermt, draag handschoenen en plaats een ondoordringbare beschermlaag tussen de voorkant en achterkant van je overhemd. Rond de zeemeermin-look af met een gouden riem.

5. Speld het
Veiligheidsspelden leveren al sinds het punktijdperk inspiratie voor doe-het-zelfmode. We gebruikten extra grote spelden om een wijd overhemd in de taille naar binnen te trekken en weefden een breed, decoratief lint door het resulterende raster.

6. Houd ervan
Laat zien hoeveel je van het upcyclen van je kleding houdt door het in sprankelende gouden letters te spellen. Plak de paillettenband op zijn plaats met textiellijm of – voor een meer permanent resultaat – naai hem vast.

Hoe u uw geüpcyclede kleding kunt wassen met versieringen?

Als je onze doe-het-zelf kledingtips eenmaal in de praktijk hebt gebracht, ziet je effen witte overhemd er niet meer zo gewoon uit. Zorg ervoor dat je wasroutine klopt met Perwoll Renew Advanced White & Fibre. Houd er rekening mee dat textiellijm, verf, pailletten of opstrijkkleefstoffen andere wasvereisten kunnen hebben dan het kledingstuk zelf. Controleer voordat je je verfraaide overhemd voor de eerste keer wast!

Gerelateerde artikelen

 • Eén overhemd op zes manieren: Accessoires

  Een eenvoudig wit overhemd stylen om zes verschillende looks te creëren

 • Eén overhemd op zes manieren: draaien en knippen

  Basisaanpassingen gebruiken om een eenvoudig wit overhemd zes verschillende looks te geven

 • Hoe winkel je vintage?

  Top tips en trics om u te helpen de ruwe diamant te vinden