Skip to Content

Verpakking

We besteden veel zorg om ervoor te zorgen dat onze verpakkingen functioneel en recyclebaar zijn.

Henkel's verpakkingsstrategie

Bij de ontwikkeling van onze verpakkingen besteden we er veel zorg aan dat u onze producten veilig kunt gebruiken en tegelijkertijd onze ecologische voetafdruk en afval kunt verminderen.

Onze verpakkingsexperts werken continu aan verpakkingen met zo min mogelijk materiaalgebruik en met materialen waarvoor openbare recyclingsystemen bestaan. Omdat we onze producten beschouwen over hun hele levenscyclus, denken we ook aan het afvoeren of recyclen van verpakkingsmateriaal. Het doel is om te komen tot een circulaire economie voor kunststoffen, zoals al lang is vastgesteld voor bijvoorbeeld papier.

Tegen 2025 streeft Henkel ernaar dat 100 procent van onze verpakkingen recyclebaar of herbruikbaar zijn. Bovendien streven we ernaar om de hoeveelheid nieuw plastic uit fossiele bronnen in onze consumentenproducten met 50 procent te verminderen. Dit bereiken we door het aandeel gerecycled plastic te verhogen tot meer dan 30 procent, door het plasticvolume te verminderen en door steeds meer gebruik te maken van biobased plastics.

Gedetailleerde informatie over het engagement van Henkel vindt u hier.

Onze recyclebaarheid

De flessen van onze Fleuril-varianten zijn altijd gemaakt van ongemengd plastic. Wanneer hun inhoud in het huishouden is opgebruikt, kunnen de lege flessen via bijvoorbeeld de gele bak in het recyclingproces worden ingevoerd.

De volledige recyclebaarheid van onze Fleuril-flessen is gecertificeerd door Institute cycloss - Opmerking: geldig voor landen in WE

Al onze PE/PET Fleuril-flessen bevatten een bepaald aandeel gerecycled plastic of bestaan ​​zelfs tot 50 procent uit gerecycled materiaal.

 • Productiereis

  Transport & logistiek bij Henkel

  Een sterke toename van CO2 in de atmosfeer zorgt voor een opwarming van de aarde en is de belangrijkste oorzaak van klimaatverandering.

 • Uw bijdrage

  Maak deel uit van de beweging

  Bijna 80% van het energieverbruik en de CO2-voetafdruk van wasmiddelen zijn veroorzaakt door de gebruiksfase, d.w.z. de feitelijke wasproces thuis.

 • Ingrediënten & Formules

  Wat zit erin?

  Fleuril werkt onophoudelijk om u de beste verzorgingsformule te bieden om uw kleding langer mooi te houden.