Skip to Content

Uw bijdrage

De juiste dosering

Om de juiste hoeveelheid wasmiddel te doseren, moet u een paar aspecten in overweging nemen: Hoeveel wasmiddel nodig is, wordt vooral bepaald door de waterhardheid. Ook de hoeveelheid wasgoed en het vuilgehalte zijn bepalend voor de juiste dosering van het wasmiddel. De volgende tips moeten u helpen om het wasmiddel correct te doseren, ook voor het milieu.

 • Houd rekening met het doseringsadvies op de wasmiddelverpakking: Op elk Fleuril product vindt u doseringsadvies. Er wordt onderscheid gemaakt tussen licht, gemiddeld en sterk vuil. Daarom kan het ook nuttig zijn om het wasgoed vóór het wassen te sorteren op grond van de mate van vuil. Hoe vuiler de was, hoe meer wasmiddel je moet doseren. Voor een vloeibaar wasmiddel zijn andere hoeveelheden nodig dan voor een waspoeder. Op elke productverpakking vindt u onafhankelijk van het type een doseringsadvies passend bij de waterhardheid.
 • Vraag uw plaatselijke waterleverancier naar de betreffende waterhardheid. De waterhardheid verschilt van regio tot regio. Om zeker te zijn, dient u uw plaatselijke waterleidingbedrijf te vragen naar de juiste hardheidsgraad van uw water. Dan kunt u uw wasmiddeldosering aanpassen aan de respectieve waterhardheid volgens de tabel op het productetiket.
 • Volume wasgoed en machinegrootte: De doseringshoeveelheden op de verpakking zijn gebaseerd op een typische lading van uw wasmachine voor een machinebelading van 2,5 kg voor delicate kleding. We raden een hogere lading af voor delicate kleding.

Hoe energie te besparen?

Bijna 80% van het energieverbruik en de CO2-voetafdruk van wasmiddelen wordt veroorzaakt door de gebruiksfase, oftewel het eigenlijke wasproces thuis. Dit komt vooral door de energie die nodig is om het water in de wasmachine op te warmen. Daarom hebben we in de loop der jaren onze wasmiddelformule voortdurend verbeterd om al bij lage temperaturen topprestaties te garanderen. U kunt uw kleding op een lagere temperatuur wassen en schone, lekker ruikende kleding ervaren terwijl u energie en daarmee CO2 bespaart. Bovendien raden we aan om de hele aanbevolen lading zo goed mogelijk te gebruiken om halfbeladen wasprogramma's te vermijden.

Hoe water te besparen?

De volledige waslading van maximaal 2,5 kg voor kwetsbare kleding zo goed mogelijk benutten, helpt niet alleen om energie te besparen, maar ook om water te besparen.

Bereken je voetafdruk

Neem even de tijd om de Footprint Calculator te gebruiken die is ontwikkeld door Henkel en het Wuppertal Institute (Duitsland) om erachter te komen hoe uw persoonlijke levensstijlkeuzes uw ecologische voetafdruk beïnvloeden.

Alle verstrekte gegevens worden anoniem bewaard.

 • Verpakking

  Duurzaamheid is de sleutel

  We besteden veel zorg om ervoor te zorgen dat onze verpakkingen functioneel en recyclebaar zijn.

 • Ingrediënten & Formules

  Wat zit erin?

  Fleuril werkt onophoudelijk om u de beste verzorgingsformule te bieden om uw kleding langer mooi te houden.

 • Productiereis

  Transport & logistiek bij Henkel

  Een sterke toename van CO2 in de atmosfeer zorgt voor een opwarming van de aarde en is de belangrijkste oorzaak van klimaatverandering.