Skip to Content

Super stylin': Re-style 1 wit overhemd 6 manieren met accessoires

Wil je je garderobe upgraden zonder nieuwe kleding te kopen? Onze zelfstudievideo over kleding laat je zien hoe je een geliefd wit overhemd op zes verschillende manieren kunt stylen. Leer hoe je je overhemd kunt transformeren en het meeste uit je garderobe kunt halen met deze top vintage stylingtips en -trucs.

Waarom witte overhemden een vintage topschat zijn

Een wit overhemd is een tijdloze klassieker die bij bijna alles kan worden gedragen. Een top vintage overhemd vind je gemakkelijk op een rommelmarkt, leen een business overhemd van je vriend of huisgenoot of fleur je eigen saaie witte blouse op zes verschillende manieren op met simpele accessoires.

Zelfstudie over kleding: een wit overhemd opnieuw stylen met accessoires

You need to accept cookies to play this video

Wat je nodig hebt:

 • Een wit shirt
 • Accessoires (riemen, broches, manchetten, juwelen, scrunchies, sjaals ...)

Wat moeten we doen:

1. Trek de taille in met een riem of sjaal
Dit werkt vooral goed op oversized overhemden, vintage topvondsten die niet perfect passen of een eenvoudig zakelijk overhemd dat je van je vriend of huisgenoot hebt geleend. Een sjaal of riem accentueert de taille en voegt een vleugje kleur toe.

2. Upgrade je halsband
Haarglijbanen zijn niet alleen bedoeld om je lokken te temmen. Je kunt ze ook gebruiken om een effen overhemd extra uitstraling te geven. Klem ze eenvoudig aan de kraag en voila, je gerestylede overhemd is nu een onmisbaar feeststuk.

3. Verfraai effen knopen met clip-on oorbellen
Een eenvoudige en effectieve manier om een saai zakelijk overhemd mee te nemen van kantoor naar happy hour. Bovendien is het een goede gelegenheid om die vintage clip-ons die je nooit als oorbellen draagt, goed te gebruiken. Afhankelijk van de sluiting, kunt u ze het beste aan uw knoopsgat bevestigen door ze onder de bestaande knoop te schuiven. Als dat niet werkt, moet u ze mogelijk op hun plaats bevestigen met een veiligheidsspeld op de achterkant.

4. Draag een dikke halsketting onder een dichtgeknoopte kraag
Jongens knopen hun overhemden los als ze los willen laten. Dames doen er goed aan het tegenovergestelde te doen - maar alleen als ze de accessoires hebben om de look te laten knallen!

5. Geef je overhemd een geïmproviseerde make-over met opvallende broches
Het gebruik van broches om een effen overhemd te pimpen is geen nieuw concept. Het is echter een simpele stylingtip die uit de gratie is geraakt. Het goede nieuws is dat broches weer helemaal terug zijn! Ongewone plaatsing en botsende clusters onderscheiden hedendaagse brochestyling van de manier waarop je oma ze droeg. Raid de juwelenvoorraad van je bejaarde tante en re-style je shirt elke dag van de week.

6. Duw je mouwen op
... en ga aan de slag met het opnieuw stylen van je overhemd. Dit is ook een goede stylingtip voor oversized overhemden. Niet alleen zullen gedurfde manchetten, elastische armbanden of de onlangs geretourneerde scrunchies je outfit opfleuren en voorkomen dat je mouwen over je handen glijden, je kunt zelfs een pofmouweffect creëren met de overtollige stof.

Hoe je je witte overhemd moet wassen zodat het lang meegaat

Als je eenmaal onze doe-het-zelf-tutorials over kleding onder de knie hebt, zal je effen witte overhemd zo veel meer slijten. Zorg ervoor dat je wasroutine klopt om het er fris en schoon uit te laten zien!

Tips om je witte overhemd lang en wit te laten leven

 • Was witte was altijd apart
 • Houd je wasmachine schoon – resten rond de deur kunnen afwrijven op witte was
 • Vlekken voorbehandelen
 • Wassen op de aanbevolen temperatuur
 • Gebruik Fleuril Renew White. Het herstelt de witheid van kledingstukken zonder bleekmiddel. De speciale formule verstevigt en maakt de vezels glad, waardoor ze het licht gelijkmatiger reflecteren en er weer witter uitzien
 • Aan de lucht drogen in de zon om het blekende effect van UV-stralen te benutten

Gerelateerde artikelen

 • Eén overhemd op zes manieren: versieringen

  Hoe je verfraaiingen gebruikt om een eenvoudig wit overhemd zes verschillende looks te geven

 • Eén overhemd op zes manieren: draaien en knippen

  Basisaanpassingen gebruiken om een eenvoudig wit overhemd zes verschillende looks te geven

 • Hoe winkel je vintage?

  Top tips en trics om u te helpen de ruwe diamant te vinden