Skip to Content

Tijdloze looks van Parijs. Dit is Yvette.

Wat maakt een stijl echt tijdloos? Met modeontwerper, stylist en fotograaf, Yolanda Ng, aan het roer, slenterden we door de straten van Parijs om modieuze mensen te zoeken - en hen te vragen over kleding, het leven en hoe ze looks creëren die de test des tijds doorstaan.

Hoe moeiteloos "French chic"!

Patterns, shapes, silhouettes and sculptural details – these elements enable Yvette to participate in slow fashion

Voor sommige mensen staan ​​tijdloze looks gelijk aan gedenkwaardige stukken. Outfits die zo iconisch zijn dat ze de aandacht trekken en voor altijd in het geheugen blijven staan. Voor Yvette kan dit niet verder van de waarheid zijn.

De wereldse journalist, die in verre landen als Australië, Korea, Nederland en Frankrijk heeft gewoond – en meer ontwerpers dan de rode loper heeft ontmoet tijdens Paris Fashion Week – heeft een verfrissende kijk op het onderwerp. En het gaat niet alleen om stijl, maar ook om verantwoordelijkheid voor onze planeet en een langzamere, vriendelijkere benadering van mode.

“Tijdloos zijn betekent voor mij kiezen voor materiaal van goede kwaliteit. Als je bedenkt of een ontwerp minstens twee jaar meegaat, en eigenlijk meer vijf jaar”, vertelt ze op de kalme, zelfverzekerde manier van iemand die mode kent en het niet hoeft te bewijzen.

“Als je zelfbewust bent en je lichaamsvorm begrijpt – wat je goed staat – dan maak je geen fouten en koop je geen verkeerde artikelen. Je draagt ​​de dingen die precies bij je passen. Dat is tijdloos”, zegt ze.

Gekleed in een rechte jeans, een wollen vest gelaagd over een overhemd en een geruite blazer, belichaamt ze niet alleen haar woorden, maar ook een moeiteloze French chic" stijl.

Toen ik jong was, probeerde ik trends te volgen, vertelt ze ons, en ze herinnert zich een keer dat ze iets "verward" probeerde. "Ik vond het schattig toen ik het voor het eerst zag, maar toen ik het aantrok, zag ik dat het niets voor mij was. Nu weet ik wat werkt; wat echt bij mij past. Ik volg helemaal geen trends. Ik ken de vormen die op mijn lichaam werken. Het is goed om met de jaren wijzer te worden”, lacht ze.

Patterns, shapes, silhouettes and sculptural details – these elements enable Yvette to participate in slow fashion
Patterns, shapes, silhouettes and sculptural details – these elements enable Yvette to participate in slow fashion

Minimalism and the designer capsule

"Ik wil niet te veel geld uitgeven aan mode en ik haat het om tijd te besteden aan winkelen of rond te kijken op het internet. Ik investeer liever in een paar goede stukken van ontwerpers waar ik van hou", vertelt Yvette ons. "Ik probeer misschien twee of drie items toete voegen in de lente of zomer en in de winter.”

En dat komt niet alleen door de beperkte ruimte die een klein Parijs appartement met zich meebrengt. Yvette is een groot voorstander van minimalisme en sinds de geboorte van haar zoon tien jaar geleden, heeft ze haar energie gericht op het bewust maken van haar keuzes en het perfectioneren van de kunst van de capsulegarderobe.

"Tien broeken, waaronder jeans, zes of zeven rokken, vier jassen, één trenchcoat, twee truien", somt ze alle items op die ze bezit, "behoorlijk wat T-shirts omdat ik van laagjes houd. Oh en een regenjas.” Ze pauzeert en volgt een iets andere raaklijn - maar een die perfect haar benadering van slow fashion illustreert.

“Het is een heel mooie regenjas. Ik heb het al zo'n tien jaar. Het is speciaal voor mij gemaakt door een Canadese designervriend die voor een Chinees merk werkte. De stof komt uit Korea. Het is goed om bevriende modeontwerpers te hebben”, lacht ze.

Ze heeft veel van dit soort verhalen. Een bijzonder stuk dat ze vele jaren geleden van een bevriende ontwerper of kennis heeft verworven en van plan is nog lang vast te houden. Zelfs in de outfit die ze draagt, hebben de meeste van haar items - van haar sculpturale oormanchet tot haar blauw geruite blazer - een verhaal van design, kwaliteit en vakmanschap achter de rug.

Maar ondanks haar connecties, designerstukken en de zelfverzekerde manier waarop ze patronen, texturen en silhouetten weet te combineren zonder ook maar de suggestie van enige inspanning, blijft ze bescheiden en wendt ze de aandacht af.

"Als ik me verkleed, wil ik niet per se dat mensen naar me kijken. Dat is niet mijn bedoeling. Ik wil meer in de schaduw staan”, zegt ze. En hoewel haar uiterlijk zeker niet opzichtig of opzichtig is, is één ding duidelijk: niemand zet Yvette in de schaduw.

Comfort doesn’t go out of style, in fact it is a defining factor of Yvette’s timeless look
Comfort doesn’t go out of style, in fact it is a defining factor of Yvette’s timeless look
Comfort doesn’t go out of style, in fact it is a defining factor of Yvette’s timeless look

Slow fashion tips van Yvette

 • Koop kwaliteit - kleding die bedoeld is om lang mee te gaan, gaat lang mee. Doe de vijfjarige test. Als u denkt dat u het binnen vijf jaar niet zult dragen, koop het dan niet
 • Wees bewust - denk na over hoe elk nieuw stuk dat je koopt je garderobe kan aanvullen
 • Keer broeken binnenstebuiten – het helpt ze te beschermen tegen vervaging of beweging in de wasmachine
 • Altijd gescheiden: was wit, zwart en kleuren apart met het juiste vloeibare wasmiddel om ervoor te zorgen dat ze de vijfjarige test doorstaan
 • Wees voorzichtig met truien – lees de instructies en was ze met de hand als dat nodig is
 • Eén erin, één eruit - stel een regel in om een kledingstuk te doneren of te verkopen wanneer je een nieuw kledingstuk koopt

Image credits:
© Yolanda NG Photography
© Antoine Doyen

Gerelateerde artikelen

 • Dit is Emma.

  Een succesvolle ondernemer en DJ, die vindt dat tijdloze looks moeten voortkomen uit geluk

 • Dit is Irina.

  Door haar tijdloze looks te stylen naar de romantiek van een vervlogen tijdperk, transformeert ze haar wereld in een romantische Parijse fantasie

 • Dit is Bapiste.

  Overdag advocaat, 's nachts muziekliefhebber - hij schrijft zijn tijdloze uiterlijk toe aan vertrouwen