Skip to Content
Emma, dressed in a vintage dress and oversized blazer, thinks timeless looks should stem from happiness

Tijdloze looks van Parijs. Dit is Emma.

Wat maakt een stijl echt tijdloos? Met modeontwerper, stylist en fotograaf, Yolanda Ng, aan het roer, slenterden we door de straten van Parijs om modieuze mensen te zoeken - en hen te vragen over kleding, het leven en hoe ze looks creëren die de test des tijds doorstaan.

Muziek die mode imiteert die muziek imiteert

Emma describes her style as colourful, influenced by vintage fashion and music

"Soms is het een probleem voor mij om me te binden aan één look, genre of stijl. Ik hou van alles", vertelt Emma ons. Ze is gekleed in een rode jurk met een gewaagd psychedelisch patroon, een oversized blazer en cowboylaarzen. Een merkwaardig contrast met de versleten muren van Place Dalida in Montmartre, waar we haar aanhielden voor een praatje.

Na een moment vindt ze een manier om haar stijl te karakteriseren. "Kleurrijk", zegt ze. “Ik hou van kleur en sterke stukken. Interessante silhouetten, patronen en materialen. En vintage.”

Het duurt niet lang voordat we ontdekken dat het zoeken naar contrasten - en een vleugje van het onverwachte - een beetje een thema vormt in Emma's leven. Ze is verhuisd uit het zuiden van Frankrijk en noemt nu de bruisende straten van Parijs haar thuis. En het is hier dat ze zich heeft gevestigd als een slimme ondernemer met een succesvolle vintage winkel - een die onlangs een pop-upruimte in een van de meest exclusieve warenhuizen van Parijs innam - evenals een van de populairste up-and- komende dj's.

Mode en unieke tweedehands kleding, vertelt ze, is altijd al een passie van haar geweest, en daarom opende ze twee jaar geleden haar eigen online vintage winkel. DJ'en daarentegen is een nieuwere ontdekking. "Ik ben pas een jaar geleden begonnen", zegt ze. “Maar ik hou er enorm van. Heel veel. Nu wil ik de mode mixen met het dj-en.”

Wij vinden deze combinatie een interessante. Heeft muziek haar stijl veranderd, vragen we. Heeft het enige invloed gehad? Na een nadenkende pauze schudt Emma haar hoofd. "Niet bepaald", zegt ze. “Als het gaat om mijn muziek en mijn mode, is het meer een mondiaal iets. Muziek beïnvloedt de stukken die ik kies en mijn stijl beïnvloedt mijn muziek. Het is een algemene stemming."

Emma describes her style as colourful, influenced by vintage fashion and music
Emma describes her style as colourful, influenced by vintage fashion and music

Vintage doet het hart groeien

"In het zuiden van Frankrijk, waar ik vandaan kom, hebben we veel vintagemarkten", vertelt Emma. "Dus ik ging er al heel vroeg met mijn moeder naartoe."

Ze schildert een charmant tafereel. Tafels, rekken en kraampjes vol met allerlei mode; sommige goedkopere items, sommige luxe. Jaren van dergelijke weekendtrips - tijd besteed aan het zoeken naar schatten - leverde Emma al snel een scherpzinnig oog op en een voorliefde voor het onverwachte. In een zee van tweedehands en vintage stukken leerde ze een interessant materiaal of een iconisch moment te vinden. Ze leerde zichzelf ook om stukken te veranderen en te repareren - waar ze moest knijpen, naaien, knippen of naaien om de mode uit het verleden over te nemen en deze te vertalen in tijdloze stukken van vandaag.

"Mijn stijl is ook geëvolueerd", zegt ze, gebarend naar haar outfit. “Vroeger had ik een stijl die veel ingetogener was. Nu probeer ik verschillende dingen. Ik hou erg van kleurrijke en sterke stukken met koelere materialen.”

Ze beschrijft een van haar favorieten aller tijden: een Yves Saint Laurent wollen jack in een felroze kleur. “Ik denk dat het misschien wel mijn favoriet is, maar ik heb veel kleurrijke stukken. Het is cool om vintage te verkopen en te kopen. Ik heb altijd de mogelijkheid om nieuwe dingen uit te proberen.”

Toch vond Emma's stijl-make-over niet plaats zonder een dieper en belangrijker verhaal. Als we haar vragen wat een tijdloze stijl echt - nou ja - tijdloos maakt, is haar antwoord verbazingwekkend eenvoudig, maar volledig trouw aan haar hele esthetiek.

“Voor mij gaat tijdloze stijl over het selecteren van stukken waar je blij van wordt. Het gaat om een ​​gevoel.”

Als we afscheid nemen, zijn we van één ding zeker: het gevoel dat Emma zich eigen heeft gemaakt, is vreugde. En we zijn het er allemaal over eens, het is absoluut tijdloos.

Vintage store owner and DJ Emma, likes to pair unlikely things together to create her own timeless look

Slow fashion tips van Emma

Vintage store owner and DJ Emma, likes to pair unlikely things together to create her own timeless look
 • Koop tweedehands - De wereld is gevuld met problematische fast fashion-items, spaar het milieu en vind een unieke look door vintage te shoppen
 • Wees niet bang voor kleur – het is je vriend. Experimenteer met nieuwe tinten en patronen - hoe meer je kunt combineren, hoe creatiever je garderobe wordt
 • Wees trouw aan jezelf – volg geen trends; focus op waar je blij van wordt
 • Herstellen en veranderen – je kleding een make-over geven is een geweldige manier om een betere pasvorm te krijgen en ervoor te zorgen dat je favoriete stukken langer meegaan
 • Zorg voor kleding – als je ze goed wast, gaan ze heel, heel lang mee

Image credits:
© Yolanda NG Photography
© Antoine Doyen

Gerelateerde artikelen

 • Dit is Maeva.

  Een model, fashionista en een van de vijf kinderen uit haar gezin, die gelooft dat tijdloze looks worden gecreëerd wanneer persoonlijkheid nieuwe ideeën ontmoet

 • Dit is Yvette.

  Een modieuze journalist met een tijdloze esthetiek en een voorliefde voor minimalisme.

 • Dit is Bapiste.

  Overdag advocaat, 's nachts muziekliefhebber - hij schrijft zijn tijdloze uiterlijk toe aan vertrouwen