Skip to Content

Tijdloze looks van Parijs. Dit is Maeva.

Wat maakt een stijl echt tijdloos? Met modeontwerper, stylist en fotograaf, Yolanda Ng, aan het roer, slenterden we door de straten van Parijs om modieuze mensen te zoeken - en hen te vragen over kleding, het leven en hoe ze looks creëren die de test des tijds doorstaan.

Ken jezelf en je zult mode kennen

Even when wearing neutrals, Maeva looks for ways to add her own spin – give expected looks an unexpected makeover

Waarom zou je opgaan in mode als je kunt opvallen? Dat is het motto waar Maeva - de jongste van vijf kinderen - naar leeft. En op de een of andere manier, zelfs als ze neutrale kleuren draagt ​​in de Rue de Madrid, waar de gebouwen baden in de beroemde crèmekleurige steen van Parijs , weet ze op te vallen.

"Je moet je kleden voor jezelf - voor de persoon die je bent", vertelt Maeva ons. "Als ik me kleed, probeer ik dingen te kiezen die uniek zijn voor mij - en ik doe het om mezelf gelukkig te maken. Ik denk dat dat het belangrijkste is. Als je je voor andere mensen kleedt, ga je je altijd afvragen wat hun mening is.' Daarin is ze naar eigen zeggen niet uniek. “Als je op school in Parijs zit, als je jong bent, leer je dat je dingen voor jezelf moet doen en van jezelf moet houden. Je leert vertrouwen te hebben in wie je bent. Ik denk dat het op een bepaald niveau individueel is, maar ik weet dat veel vrouwen in Parijs er hetzelfde over denken. Ze zijn het zat dat mensen hen vertellen wat ze moeten dragen, hoe ze zich moeten kleden of een oordeel vellen. Het kan ze gewoon niet meer schelen; ze hebben er geen tijd voor.”

“Het is een beetje anders in Korea”, vervolgt Maeva, herinnerend aan de tijd dat ze in het land woonde en werkte. Ze vertelt dat ze de lokale benadering van mode veel uniformer vond. “Iedereen probeert er hetzelfde uit te zien en dezelfde dingen te dragen. Als je je anders kleedt, zullen ze je raar vinden." De laatste zin begint met een goedmoedige lach, voordat Maeva ons geruststelt dat de ervaring haar in staat heeft gesteld haar begrip van haar eigen individuele stijl te verdiepen.

"Ik vond het daar geweldig", zegt ze. “Ik voelde me erg geaccepteerd. Ik kon me kleden zoals ik was, zoals ik wilde. Mensen keken wel naar mij. Ja, ik heb wat mensen gehad die naar me staarden, maar ik denk dat het komt omdat de mensen niet gewend waren om iemand zoals ik te zien. Het was niet respectloos. En, weet je, ze gaven me een kans op modellenwerk die ik in Frankrijk niet zou hebben gehad. Ik hoop dat ik op een dag terug kan gaan."

Even when wearing neutrals, Maeva looks for ways to add her own spin – give expected looks an unexpected makeover
Even when wearing neutrals, Maeva looks for ways to add her own spin – give expected looks an unexpected makeover

Ik ben het altijd

"Een van de meest ongewone fotoshoots waaraan ik heb deelgenomen was voor een universiteitsproject. Ik droeg een zwempak. Het was grijs. En ik had vleugels als een vlinder en lange laarzen. Kniehoge laarzen. Dus het was heel anders. En ik herinner me dat er op het juiste moment een vliegtuig overkwam. Het was erg leuk", lacht Maeva.

Hoewel het slechts subtiel is, verschuift haar energie wanneer ze over mode spreekt. Het is duidelijk dat het een passie is. Ze vertelt ons dat ze elke dag enkele uren besteedt aan het bekijken van verschillende looks op meerdere websites.

“Ik vind het leuk om te zien wat mensen met mode doen. Hoe ze kleding combineren. Hoe ze experimenteren'', zegt ze. Ze besteedt vooral aandacht aan mensen of merken die iets ongewoons doen.

“Er is een heel goed merk in Korea – een van mijn favorieten – dat onlangs een lange rok met een trui en sneakers in elkaar heeft gezet. En de manier waarop ze het deden was bijzonder. Het was uniek. Dat vind ik leuk'', zegt ze.

Maar Maeva blijft vastberaden trouw aan haar eigen esthetiek. Als ze wordt gevraagd of ze ooit in de verleiding komt om een ​​look te kopiëren die ze online bewondert, is haar antwoord duidelijk: "Nooit!"

“Ik weet wat bij mij past en wat niet, dus ik experimenteer en combineer dingen op manieren die voor mij werken. Niet in een bepaalde stijl. Soms sportief, soms classy. Ik speel graag, maar ik ben het altijd."

Op het moment dat ze lacht, als een herinnering aan alle keren dat haar mode-experimenten niet werkten. "Soms denk ik dat iets er goed uitziet en dat is het zelden, echt niet", zegt ze lachend. "Maar dat is oke. Ik vind het leuk om te proberen. Ik ben het."

Even when wearing neutrals, Maeva looks for ways to add her own spin – give expected looks an unexpected makeover
Restyling the same pieces in different ways and combinations is key to the way Maeva plays and experiments with clothes
Restyling the same pieces in different ways and combinations is key to the way Maeva plays and experiments with clothes

Slow fashion tips van Maeva

 • Laat u inspireren – Kijk op hoeveel verschillende manieren u uw kleding kunt dragen. Combineer ze op onverwachte manieren. Er valt niets te verliezen en veel te winnen
 • Blijf trouw aan jezelf – volg trends niet blindelings. Wees kritisch en interpreteer wat je ziet op je eigen unieke manier
 • 30 graden scheiding – wees lief voor de kleding die je hebt – scheid alle kleuren en gebruik een koude wasstand om ervoor te zorgen dat ze er goed uitzien
 • Heroverweeg tweedehands - zoek naar moderne toepassingen voor geliefde en vintage kleding

Image credits:
© Yolanda NG Photography
© Antoine Doyen

Gerelateerde artikelen

 • Dit is Emma.

  Een succesvolle ondernemer en DJ, die vindt dat tijdloze looks moeten voortkomen uit geluk

 • Dit is Yvette.

  Een modieuze journalist met een tijdloze esthetiek en een voorliefde voor minimalisme.

 • Dit is Bapiste.

  Overdag advocaat, 's nachts muziekliefhebber - hij schrijft zijn tijdloze uiterlijk toe aan vertrouwen