Skip to Content

Polymeren

Wil je na het wassen graag een beschermlaagje op je wasgoed zodat het niet meteen weer vies wordt? Mooi, dat doet Fleuril dankzij de polymeren die erin zitten.

Goed om te weten

Polymeren in wasmiddelen vervullen verschillende belangrijke functies en maken vaak de bijzondere werking van een wasmiddel mogelijk.

Voorbeelden:

 • Ontschuimers: In elektrische wasmachines genereert het gebruik van oppervlakteactieve stoffen voor het reinigen schuim. Als een grote hoeveelheid wasmiddel wordt gedoseerd, kan dit leiden tot veel schuimvorming en het morsen van het water uit de wasmachine. Om schuimvorming tegen te gaan, worden ontschuimers toegevoegd.
 • Kleurstofoverdrachtremmers: ze helpen uitgeloogde kleurstof stabiel te houden in wasvloeistof en voorkomen dat de kleurstof opnieuw wordt afgezet op andere textiel en kleurvlekken. Typisch gebruik van DTI's is in kleurwasmiddelen.
 • Optische witmaker: optische witmaker wordt gebruikt in producten voor witte kledingstukken om de helderheid te verbeteren door fluorescentie om vergeling te compenseren en textiel witter te maken.
 • Vuilafstotende polymeren: Absorberen op vezels tijdens het wassen en vormen een beschermende laag. Bij nieuwe vervuiling met olieachtige vlekken wordt de vlekverwijdering sterk verbeterd.

Hoe gebruiken we polymeren?

We gebruiken polymeren voor specifieke doeleinden in wasmiddelen, zoals anti-herafzettingsmiddelen, ontschuimers, kleurstofoverdrachtremmers, opaakmakers, prestatiepolymeren of vuilafstotende polymeren. Veel polymeren zijn goed biologisch afbreekbaar, maar sommige helaas niet. Aangezien onze productontwikkeling er voortdurend naar streeft onze formules en hun ecologische voetafdruk te verbeteren, werken we eraan om polymeren te vervangen door meer biologisch afbreekbare polymeren als ze vergelijkbare prestaties kunnen leveren. Zie hierboven voor details.

 • Verpakking

  Duurzaamheid is de sleutel

  We besteden veel zorg om ervoor te zorgen dat onze verpakkingen functioneel en recyclebaar zijn.

 • Uw bijdrage

  Maak deel uit van de beweging

  Bijna 80% van het energieverbruik en de CO2-voetafdruk van wasmiddelen zijn veroorzaakt door de gebruiksfase, d.w.z. de feitelijke wasproces thuis.

 • Productiereis

  Transport & logistiek bij Henkel

  Een sterke toename van CO2 in de atmosfeer zorgt voor een opwarming van de aarde en is de belangrijkste oorzaak van klimaatverandering.