Skip to Content

Conserveermiddelen

Wist je dat er bacteriën of schimmels in je wasmiddel kunnen groeien? Conserveringsmiddelen beschermen het hier echter tegen.

Goed om te weten

In vloeibare producten zorgen conserveermiddelen ervoor dat de formuleringen stabiel blijven. Zonder bewaarmiddelen kunnen producten onaangenaam gaan ruiken of kunnen er bacteriën groeien. Conserveringsmiddelen die aan was- en reinigingsmiddelen worden toegevoegd, ongeacht hun concentratie, staan ​​op de verpakking vermeld in overeenstemming met de EU Detergentenverordening. Mensen met een bekende allergie zouden dus producten met de stof moeten kunnen vermijden bij het nemen van hun aankoopbeslissing.

Hoe gebruiken we conserveringsmiddelen?

Wij gebruiken conserveringsmiddelen zeer zorgvuldig en alleen zoveel als nodig is. Daarom proberen we conserveringsmiddelen zoveel mogelijk te vermijden wanneer conservering kan worden bereikt door andere formulecomponenten. Tijdens het aanbrengen wordt het product over het algemeen met veel water verdund.

Waar komen ze vandaan?

Conserveringsmiddelen zijn synthetische stoffen.

 • Verpakking

  Duurzaamheid is de sleutel

  We besteden veel zorg om ervoor te zorgen dat onze verpakkingen functioneel en recyclebaar zijn.

 • Uw bijdrage

  Maak deel uit van de beweging

  Bijna 80% van het energieverbruik en de CO2-voetafdruk van wasmiddelen zijn veroorzaakt door de gebruiksfase, d.w.z. de feitelijke wasproces thuis.

 • Productiereis

  Transport & logistiek bij Henkel

  Een sterke toename van CO2 in de atmosfeer zorgt voor een opwarming van de aarde en is de belangrijkste oorzaak van klimaatverandering.