Skip to Content

Enzymen

Enzymen zijn echte brekers. Ze helpen de kleuren van uw kleding te beschermen en zelfs te vernieuwen en helpen pluisvorming door mechanische belasting van textiel te voorkomen dankzij het gladmaken van de vezels. Ze worden ook gebruikt om vlekken effectief af te breken.

Goed om te weten

Enzymen zijn biogebaseerde reinigingsmiddelen. Het zijn krachtige ingrediënten die als katalysator werken, zodat elk molecuul meer dan eens werkt. Enzymen kunnen helpen de zichtbare tekenen van dagelijkse mechanische belasting op textiel te voorkomen. Een van de enzymen is Cellulase, dat de huid gladder maakt. het textiel en zorgt voor kleurverzorging, witheid en anti-pilling.Enzymen moeten ongeacht hun concentratie op de verpakking worden vermeld volgens de EU Detergentenverordening.

Hoe gebruiken we enzymen?

We gebruiken een verscheidenheid aan enzymen om pilling en grijstinten op textieloppervlakken te voorkomen. Koudactieve enzymen helpen bovendien bij het verwijderen van vlekken al bij lage wastemperaturen zoals 20 of 30 °C.

 • Verpakking

  Duurzaamheid is de sleutel

  We besteden veel zorg om ervoor te zorgen dat onze verpakkingen functioneel en recyclebaar zijn.

 • Uw bijdrage

  Maak deel uit van de beweging

  Bijna 80% van het energieverbruik en de CO2-voetafdruk van wasmiddelen zijn veroorzaakt door de gebruiksfase, d.w.z. de feitelijke wasproces thuis.

 • Productiereis

  Transport & logistiek bij Henkel

  Een sterke toename van CO2 in de atmosfeer zorgt voor een opwarming van de aarde en is de belangrijkste oorzaak van klimaatverandering.