Skip to Content

Wolwasmiddel: wees voorzichtig met het wassen van wol en delicate stoffen

Wil je dat je favoriete wollen of kasjmieren sweater zo lang mogelijk mooi blijft? Dan heeft deze intensieve verzorging nodig.

Waarom is een speciaal wasmiddel voor wol en delicate stoffen zo belangrijk?

Wil je dat je delicate kledingstukken voorzichtig gereinigd worden, zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten? Dat is mogelijk met speciale wasmiddelen voor wol en delicate stoffen zoals zijde. Zij zorgen ervoor dat de vezels van delicate materialen, zoals merinowol, goed worden verzorgd door het wasmiddel en dat deze stoffen niet worden aangetast. Wolwasmiddelen, bevatten geen bleekmiddel of witmakers en vertrouwen in plaats daarvan op zeep en andere enzymen voor de reiniging. Deze maken de vezels glad en helpen ervoor te zorgen dat de kleuren van de kleding hun glans behouden.

De meeste wollen of fijne stoffen zijn geschikt voor handwas of speciale delicate wasprogramma's in de wasmachine. Wolwasmiddelen zijn overtuigend doordat ze het wasgoed zelfs al op lage temperaturen effectief reinigen. Het water mag niet warmer zijn dan 30°C. Voor alleen zeer licht vervuilde kleding is een koud wasprogramma op 20°C al voldoende. De milde reiniging houdt de kleding in vorm en zorgt ervoor dat er minder bobbels worden gevormd. De beste manier om uit te vinden welke wastemperatuur in het bijzonder geschikt is voor jouw kledingstukken, is het wasetiket te raadplegen dat in de binnenkant van het kledingstuk is genaaid. Daar vind je alle informatie over het al dan niet en op welke manier wassen van je kleding.

Daarnaast moet je je wollen en delicate stoffen alleen op lage snelheden in de wasmachine laten draaien. Na het wassen trek je de kledingstukken weer voorzichtig in vorm en laat je ze drogen door deze plat neer te leggen, zodat de vorm niet verloren gaat.

Wol wassen met een combinatie van wasmiddel en wasverzachter?

Om delicate vezels, zoals wol, zijde of zelfs dons, te wassen is een bepaald instinct vereist. De actieve combinatie van de ingrediënten in wolwasmiddelen zorgen er al voor dat de vezels zacht en comfortabel blijven.

Vlekken uit wol verwijderen: is een wolwasmiddel voldoende?

Als er lelijke vlekken op kleding gemaakt van andere materialen zitten, zoals katoen, is het mogelijk om speciale zouten voor vlekken te gebruiken. Daarna kun je de kleding zonder aarzeling met het juiste wasmiddel reinigen, bijvoorbeeld met Fleuril Renew & repair voor een intensere kleur van je kleding, waarmee je de pluisvorming op je kleding kunt verminderen.

Related Articles

  • Waslabels

    Wat betekenen de wassymbolen op de kledinglabels

  • Een bikini wassen: tips voor de verzorging van zwemkleding

    Op deze manier blijft jouw zwembroek, badpak of bikini in vorm.