Skip to Content

Restyle: hoe u uw stijl vindt in 3 eenvoudige stappen

Een van de gemakkelijkste manieren om je garderobe duurzaam te maken, is door hem te vullen met outfits waar je dol op bent. Het is duidelijk dat je moet stoppen met het kopen van dingen die niet passen, evenals kleding die puur seizoensgebonden is of van slechte kwaliteit is. de ware sleutel tot een succesvolle duurzame restyling <<link naar duurzaam kledingkast make-over artikel uit batch 3>> is om te weten welke stukken de essentie van jou weerspiegelen - en je erop te concentreren ze te vinden.

Voor sommigen is persoonlijke stijl eenvoudig. Voor anderen niet zo veel. Waar op het spectrum je ook valt, deze drie stappen om je stijl te vinden, helpen je om je gevoel van eigenwaarde en mode te verfijnen, zodat je je kenmerkende look kunt versterken.

Stap 1: restyle je denken

De schijnbaar eenvoudigste stap in je persoonlijke restyling-reis kan ook de moeilijkste zijn. Dameskleding wordt vaak ontworpen met de kijker - in plaats van met de drager - in gedachten. Vrouwen zijn geconditioneerd om na te denken over de vraag of anderen hun kleermakerskeuzes leuk zullen vinden. andermans voorkeuren boven hun eigen smaak en comfort, dat houdt nu op!

In plaats van stylingtips van 'experts' aan te nemen en je af te vragen wat anderen zullen vinden van hoe je gekleed bent, kun je overwegen hoe je je daardoor voelt. Begin met je favoriete luie dag-outfit. Het ziet er misschien niet representatief uit, maar waarom ben je er zo dol op? Is het de kleur, de stof of de snit? Heeft het gelukkige herinneringen of ben je er gewoon uit nostalgie aan gehecht? Maak een mentale notitie van alle aspecten waardoor je je zo comfortabel voelt in die outfit, en ga dan verder met je go-to vertrouwenslook". Misschien is het je vertrouwde oude LBD, misschien je favoriete combinatie van jeans en mooie top of een no-nonsense pak. Damesoutfits die vrouwen een goed gevoel geven, hebben een grote kracht. Dus nogmaals, let op dingen die je een goed gevoel geven als je deze specifieke stijl draagt.

Step 2: other women's outfits

Wanneer je de aspecten van elke outfit die je al bezit met elkaar in verband brengt, zullen er patronen ontstaan. Misschien voel je je het beste in losse, vloeiende vormen, warme kleuren en levendige patronen? Of waan je je misschien in gereduceerde monochromen <<link naar monochromes verhaal uit batch 3>>, vlijmscherpe snitten en tijdloze modeklassiekers? Wat je ook ontdekt, het is nog maar het begin van je persoonlijke re-stylingreis.

Stap 3: stylingtips om je persoonlijke garderobe op te bouwen

Houd alles wat je hebt geleerd over je stijlvoorkeuren in gedachten en leer meer over de geschiedenis van de mode. Een goede plek voor praktische stylingtips zijn boeken als The Little Dictionary of Fashion: A Guide to Dress Sense for Every Woman door Christian Dior, de essaybundel Women in Clothes of The Little Black Book of Style van Nina García.

Als je eenmaal je stijltype hebt bepaald en weet wat het inhoudt, kun je beginnen met het opbouwen van je capsulegarderobe. Ruim alle oude kleren op waarvan je hebt ontdekt dat ze niet bij je persoonlijke stijl passen, geef de kleren die dat wel doen een prominente plaats en bepaal een reeks regels voor nieuwe aankopen. Het is jouw garderobe, dus jij maakt de regels (zie stap één), zorg er alleen voor dat je je eraan houdt naarmate de tijd verstrijkt. Lees hier meer over de essentiële ingrediënten voor een duurzame capsulegarderobe <<link naar capsulegarderobe-artikel uit batch 3>>.

Image credits:
Header image: Getty Images
Image of  woman looking through a rack of curated clothes: Stocksy
Image of two women in front of a roller-door wearing trendy outfits: Stocksy

Terwijl jij je garderobe aan het restylen bent, restylen wij onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Meer weten over wat Fleuril doet en van plan is te gaan doen? Lees er hier alles over.

Gerelateerde artikelen

  • Quiz: houden of weggooien?

    Bakken of niet bakken, dat is de vraag. Klaar voor het antwoord?

  • Slow fashion mijlpalen

    De fascinerende geschiedenis van de slow fashion-beweging